Het loopt niet altijd van een leien dakje. Elk project kent problemen – de ene al wat groter dan de andere. Dat is geen pretje. Want tegenslagen kosten handenvol geld en tijd.

Over de jaren heen werden we geconfronteerd met verschillende tegenslagen bij een verbouwing. Dit zijn de grootste problemen:

STRUCTURELE VERRASSINGEN

Veruit het grootste probleem bij verbouwingen is een structurele verrassing tijdens het ontmantelen van een bestaand gebouw. Denk bijvoorbeeld aan structuurbalken die ontbreken of funderingen die niet voorzien zijn op het gewicht van het gerenoveerde gebouw. Deze problemen mogen we niet negeren. Ze brengen immers de stabiliteit en veiligheid van het gebouw in gevaar.

Bij Raza proberen we zo economisch en flexibel mogelijk om te springen met structurele verrassingen. Zo gaat er minder tijd verloren en blijft het budget van de bouwheer onder controle.

ONTBREKENDE VERGUNNINGEN

Drastische verbouwingen vragen de nodige vergunningen. Soms duurt het langer dan verwacht voordat de gemeente die aflevert. In het slechtste geval wordt de vergunning geweigerd en loopt het verbouwproject vertraging op.

MATERIAALSCHAARSTE

In 2017 was er een tekort aan PIR/PUR isolatie. Leveringen liepen tot zes weken vertraging op. Bovendien ging de prijs van deze isolatieplaten de hoogte in. Ook materiaalschaarste is dus een probleem dat af en toe voorkomt bij verbouwingen.