Vaak wordt een bedrijfspand, winkel, loods of kantoorgebouw gerenoveerd, terwijl het eigenlijk efficiënter zou zijn om het gebouw volledig af te breken en iets nieuws in de plaats te zetten. De waarde van een nieuwbouw is namelijk veel groter. Bovendien kunnen allerlei nieuwe technieken gebruikt worden die het pand energiezuiniger en dus kostenefficiënter maken.

Heel wat architecten raden hun opdrachtgevers vaak onnodig een (dure) renovatie aan terwijl een afbraak en nieuwbouw een betere oplossing is. Een bedrijfspand volledig plat gooien is natuurlijk een drastische beslissing en het kan de opdrachtgever afschrikken. Maar in veel gevallen is het op termijn de beste beslissing, ook financieel.

NIEUWE TECHNIEKEN VOOR NIEUWBOUW

Een oud gebouw, hoe grondig je het ook renoveert, gaat steeds gebukt onder een aantal tekortkomingen. Nieuwbouw vertoont die gebreken niet. Het project moet namelijk voldoen aan de nieuwste normen op het gebied van energiegebruik en thermische en akoestische isolatie. Daardoor is kiezen voor een nieuwbouw een pak energie-efficiënter en kostenbesparend.

NIEUWBOUW, NIEUWE UITSTRALING

Essentieel voor elk bedrijf is de uitstraling. Ook het bedrijfsgebouw draagt daartoe bij. Een merk dat kan uitpakken met een mooie nieuwbouw die tot in de puntjes is afgewerkt, straalt professionaliteit en vertrouwen uit. Een oud gebouw daarentegen doet een bedrijf weinig eer aan en kan je als handelaar zelfs klanten kosten.

GEEN ONVOORZIENE KOSTEN

Nieuwbouw brengt zekerheid met zich mee. En dat is voor ondernemers erg belangrijk. Als eigenaar van een nieuwbouw weet je dat je de komende 10 tot 15 jaar weinig tot geen kosten zal hebben aan je vestiging. Bij een renovatieproject heb je die zekerheid niet.

Ben je als architect op zoek naar een vaste partner voor industriële afbraak- en bouwwerkzaamheden? Neem contact op