We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat de gedeeltelijke sloop van een gebouw aartsmoeilijk is. Dit project vraagt immers meer finesse dan een complete afbraak. Gelukkig is niets onmogelijk. Dankzij een uitgebreide planning en diverse veiligheidsmaatregelen is het perfect mogelijk om een gebouw in stukken af te breken.

DE PLANNING IS CRUCIAAL

Zoals het spreekwoord zegt: “goed begonnen is half gewonnen.”

Een gedetailleerde planning voorkomt onaangename verrassingen. Nog voor de eerste sloopmachines op de werf arriveren, is er al een analyse gemaakt van het hele gebouw. Steunmuren, betonnen kolommen, metalen liggers… alles wordt in kaart gebracht.

Nadien gaan onze planners aan de slag om het afbraaktraject uit te stippelen. Efficiëntie en veiligheid gaan hierbij hand in hand.

GEDEELTE AFBRAAK VAN EEN GEBOUW IN GEBRUIK

Een gebouw gedeeltelijk slopen wordt nog moeilijker wanneer het in gebruik is. Sommige ondernemingen willen hun pand in fases verbouwen. Eén gedeelte gaat tegen de grond, terwijl werknemers in het andere stuk verder werken.

Zulke projecten vragen extra voorzorgsmaatregelen. We plaatsen bijvoorbeeld stofwanden als bijkomende bescherming. Soms zijn er ook extra steunen nodig om bepaalde muren of vloerplaten te stutten. Op deze manier blijft de stabiliteit van het gebouw gegarandeerd.