Van zodra de gevel gewijzigd wordt, is een bouwvergunning én dus ook een architect noodzakelijk. Ook al gaat het om een bijgebouw. Heb je af te rekenen met schade als gevolg van een brand of storm en wil je het pand in zijn originele staat heropbouwen? Dan is een bouwvergunning niet nodig. In dit artikel gaan we dieper in op beide gevallen.

AFBRAAK VAN EEN BIJGEBOUW VOOR RENOVATIE OF UITBREIDING

De wetgever is duidelijk: voor elke wijziging aan de gevel van een gebouw moet je een bouwaanvraag indienen. En dat kan enkel door een erkend architect gebeuren. Klinkt als een tijdrovend proces? Dat hoeft het niet te zijn. Kies je voor een specialist in afbraakwerken én industriebouw? Dan sla je twee vliegen in één klap. De werken kunnen dan vlot op elkaar worden afgestemd en zo raakt alles tijdig klaar.

WAT IN GEVAL VAN BRAND- OF STORMSCHADE?

In geval van brand- of stormschade is er géén bouwvergunning nodig – tenminste wanneer het pand in zijn originele staat hersteld wordt. Is je bedrijfspand volledig in de as gelegd en wil je het opnieuw opbouwen? Dan kan het dus héél snel gaan, zonder tussenkomst van een architect. De aannemer gebruikt de originele plannen om het gebouw letterlijk uit zijn as op te trekken.

Ben je op zoek naar een specialist in afbraak én opbouw? Profiteer ten volle van onze complete dienstverlening. Wij regelen zowel afbraak als heropbouw zodat elke stap van het bouwproces vlot verloopt. Contacteer ons en profiteer van onze complete en snelle dienstverlening.